توضیحات
بسمه تعالی
سوالاتی از اهل سنت
اگر می توانند بزرگان آنها بیایند و پاسخ دهند:
6.مگر پیامبر(ص) طبق قرآن و سوره جن مبعوث بر جن و انس نبود؟ پس بر فرض محال اگر وصی پیامبر(ص) از جانب خدا تعیین نشده است چطور می تواند فقط با مشورت انسانها تعیین شود؟ چطور نظر جنیان در این زمینه گرفته نشد؟ چطور پیامبر(ص)، پیامبر(ص) جن و انس باشد اما وصی او فقط وصی بر انس باشد؟ آیا انتخاب شما که جنیان در آن مشارکت نداشتند انتخاب عادلانه بود؟
7.خداوند در سوره انبیا آیه 105 فرموده است: "وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ " ("در «زبور» بعد از ذكر [تورات] نوشتيم: «بندگان شايستهام وارث [حكومت] زمين خواهند شد." و فرمود" هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ كَفى بِاللهِ شَهيداً " (او كسى است كه رسولش را با هدايت و دين حق فرستاده تا آن را بر همهي اديان پيروز كند و كافى است كه خدا گواه اين موضوع باشد!)(سوره فتح، آیه 28) و فرمود:"وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ" "ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!" (سوره قصص، آیه 5) و فرمود:" وَعَدَ اللهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني لا يُشْرِكُونَ بي شَيْئاً ..." "خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند وعده داده است كه بهيقين، خلافت روى زمين را به آنان خواهد داد، همانگونه كه به پيشينيان آنها خلافت بخشيد؛ و دين و آيينى را كه براى آنان پسنديده، بر ايشان پابرجا و ريشهدار خواهد ساخت؛ و ترسشان را به امنيّت و آرامش مبدّل مىكند، [بهگونهاى] كه فقط مرا مىپرستند و چيزى را همتاى من قرار نخواهند داد...."(سوره نور، آیه 55). و فرمود" أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ ..." ("یا کسى که [دعاى] مضطر را هنگامىکه او را بخواند اجابت مىکند و ناراحتى [او] را برطرف مىسازد و شما را خلفاى زمین قرار مىدهد؛ ")(سوره نمل، آیه 62). تمام این آیات به ظهور حضرت مهدی(عج) و رجعت ائمه علیهم السلام اشاره دارد. این آیات نشان می دهند که وارثان و خلفای زمین که همان ائمه علیهم السلام اند، همان عباد صالحی هستند که حق آنان از ایشان گرفته شده و به استضعاف کشیده شدند (وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ). لذا در ظهور حضرت مهدی (عج) رجعت کرده و این حق که بر اساس آن به استضعاف کشیده شده بودند به آنان دوباره برگشته و پیشوای مردم کل زمین خواهند شد. با وجود روایات متعدد دریاره رجعت در بین اهل سنت و اینکه اهل سنت هم به رجعت معتقد هستند، آیا خلفای شما هم در صحنه ظهور حضرت مهدی(عج) و رجعت ائمه علیهم السلام حضور خواهند داشت؟ آیا خلفای شما همان مستضعفانی هستند که حق خلافت از ایشان صلب گردید یا ایشان استضعاف گرانند؟
8.خداوند در آیه 55 سوره نور فرمود:" وَعَدَ اللهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني لا يُشْرِكُونَ بي شَيْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ "( خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند وعده داده است كه بهيقين، خلافت روى زمين را به آنان خواهد داد، همانگونه كه به پيشينيان آنها خلافت بخشيد؛ و دين و آيينى را كه براى آنان پسنديده، بر ايشان پابرجا و ريشهدار خواهد ساخت؛ و ترسشان را به امنيّت و آرامش مبدّل مىكند، [بهگونهاى] كه فقط مرا مىپرستند و چيزى را همتاى من قرار نخواهند داد. و كسانى كه پس از آن كافر شوند، آنها همان فاسقانند.) آیا شان نزول آیه این آیه را به ابوبکر و عمر نسبت می دهید؟ اگر این آیه در شان ابوبکر بود چرا خود ابوبکر در سقیفه به این آیه استناد نکرد؟ از طرفی مگر خود عایشه دختر ابوبکر به صراحت نمی گوید که: «ما انزل الله فینا شیئا من القرآن» (هیچ آیهای از قرآن کریم در باره ما خاندان نازل نشده است) ( بخاری، محمد بن اسماعیل، صحیح بخاری، ج۶، ص۱۳۳) پس چطور این آیه را به ابوبکر نسبت می دهید؟ مگر کلمه "الارض" (لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ) به کل زمین و به تمام ممالک اشاره ندارد پس چطور آن را به مدینه و محل خلافت ابوبکر خلاصه می کنید؟ مگر در زمان ابوبکر و عمر همه مردم مسلمان شدند که این آیه محقق شده باشد در حالیکه خداوند در این آیه فرموده:" وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ " (و دين و آيينى را كه براى آنان پسنديده، بر ايشان پابرجا و ريشهدار خواهد ساخت )؟ از طرفی، مگر یک نفر مجوسی عمر را نکشت؟ خداوند که در این آیه فرموده است در آن زمان امنیت برقرا می شود:" وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً ". مگر امنیت کامل در زمان ابوبکر و عمر و عثمان برقرار شده بود؟ اگر امنیت بود چگونه عمر در مرکز حکومت و در مسجد رسول خدا کشته شد و چطور عثمان به دست اصحاب رسول خدا کشته شد؟ پس چطور این آیه را به خلافت ابوبکر و عمر نسبت می دهید؟ آیا این آیه اشاره به ظهور حضرت مهدی (عج) ندارد؟ آیا تفسیر مفسرین خود شما بی ارتباط بودن این آیه با خلفا را نشان نمی دهد(ثعلبی، احمد ابو اسحاق، تفسیر الثعلبی، ج۷، ص۱۱۴، الناشر:دار إحیاء التراث العربی، بیروت - لبنان، الطبعة:الأولی ۱۴۲۲، ه - ۲۰۰۲ م.؛ واحدی نیشابوری، علی بن احمد، تفسیر الواحدی، ج۲، ص۷۶۸؛ ابنجوزی، عبدالرحمن بن علی، زاد المسیر فی علم التفسیر، ج۳، ص۳۰۴؛ ابنجوزی کلبی، محمد بن احمد، التسهیل لعلوم التنزیل، ج۲، ص۷۴)؟ آیا آیه ای را به خلفای خودتان نسبت می دهید و انتخاب آنها را بر اساس آن درست می دانید که حتی خودتان و مفسیرین خودتان هم این آیه را بی ارتباط با ابوبکر و عمر می دانند. آیا چیزی می گویید که خودتان به آن اعتقادی ندارید؟
9.علت اینکه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از ابوبکر ناراضی بودند و از حضرت علی(ع) خواستند که شبانه ایشان را دفن کند و قبرشان را از دیگران مخفی نماید چه بود؟ چرا با وجود دستور " قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى" در آیه 23 سوره شوری، و حدیث" فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی" (فاطمه پاره تن من است هرکس او را بیازارد من را آزرده است) که در صحیح بخاری هم آمده(صحيح البخاري 4/210، (ص 710، ح 3714)) حضرت فاطمه(سلام الله علیها) از ابوبکر ناراضی بودند؟
(در منابع اهل سنت، ناراضی بودن حضرت فاطمه سلام الله علیها از ابوبکر و قطع رابطه ایشان با ابوبکر در متون و کتب زیر آمده است:
"فَغَضِبَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اللَّهِ صلي الله عليه وسلم فَهَجَرَتْ أَبَا بَكْر، فَلَمْ تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حَتَّي تُوُفِّيَتْ" (پس فاطمه دختر رسول خدا صلي الله عليه و آله بر ابوبكر خشم گرفت؛ و با ابو بكر قطع رابطه كرد تا اين كه وفات يافت.) (صحيح البخاري: 4/42، ح 3093، كتاب فرض الخمس، ب 1 ـ باب فَرْضِ الْخُمُسِ ) و نيز در روايت ديگري، بخاري نقل مي كند : "فَوَجَدَتْ فَاطِمَةُ عَلَي أَبِي بَكْر فِي ذَلِكَ - قَالَ - فَهَجَرَتْهُ فَلَمْ تُكَلِّمْهُ حَتَّي تُوُفِّيَتْ ."(پس فاطمه بر ابو بكر غضب كرد و با او سخن نگفت تا اين كه وفات يافت.) (صحيح البخاري: 5/82، (ص 802 ح 4240) كتاب المغازي، ب 38 ـ باب غَزْوَةُ خَيْبَرَ. صحيح مسلم: ج 5، ص 154، ح 4471، كتاب الجهاد والسير (المغازي )، ب 16 ـ باب قَوْلِ النَّبِيِّ صلي الله عليه وسلم، ج لاَ نُورَثُ مَا تَرَكْنَا فَهُوَ صَدَقَةٌ.) و در روايتی دیگر مي نويسد : "فَهَجَرَتْهُ فَاطِمَةُ، فَلَمْ تُكَلِّمْهُ حَتَّي مَاتَتْ ." (فاطمه با ابو بكر قطع رابطه كرد و سخن نگفت تا اين كه از دنيا رفت) (صحيح البخاري، ج 8، ص 3، ح 6726، كتاب الفرائض، ب 3 ـ باب قَوْلِ النَّبِيِّ صلي الله عليه وسلم لاَ نُورَثُ مَا تَرَكْنَا صَدَقَةٌ). آیا با توجه به دستور کتاب خدا مبنی بر مودت اهل بیت علیهم السلام و سنت رسول خدا(ص) در حدیث" فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی" (فاطمه پاره تن من است هرکس او را بیازارد من را آزرده است " کسی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) از او ناراضی است می تواند خلیفه شود؟ آیا " کسی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) از او ناراضی است و در نتیجه رسول خدا(ص) و خدا از او ناراضی است می تواند خلیفه مسلمین باشد؟
10.اگر ابوبکر در جریان سقیفه با ادعای خویشاوندی با پیامبر(ص) توانست از مسلمانان بیعت بگیرد و گفت:" چون ما به پیامبر نزدیکتریم و از اقربای او هستیم، به خلافت سزاوارتر از شما هستیم" آیا با همین استدلال حضرت علی(ع) از ابوبکر به پیامبر(ص) نزدیک تر نیست؟ به نسبت امام علی(ع) با پیامبر(ص) توجه کنید. آیا امام علی(ع) همچون فرزندی از کودکی در خانه پیامبر(ص) بزرگ نشد؟ آیا پسرعمو و داماد پیامبر(ص) نبود؟ اگر انصاف داشته باشید این قرابت نزدیکتر نیست تا پدر زنی زنانی که در قرآن بنا به منابع خود اهل سنت مورد مذمت قرار گرفتند؟ (صحیح بخاری از عمر بن خطاب نقل می کند که آن 2 زنی که تشبیه به زنان حضرت نوح و حضرت لوط شدند، عایشه و حفصه بودند. (صحیح بخاری ج7 ص152 المؤلف: محمد بن إسماعيل أبو عبدالله البخاري الجعفي، المحقق: محمد زهير بن ناصر الناصر، الناشر: دار طوق النجاة (مصورة عن السلطانية بإضافة ترقيم ترقيم محمد فؤاد عبد الباقي)، الطبعة: الأولى، 1422هـ، عدد الأجزاء: 9)). اما اگر صرف خویشاوندی مهم است پس چرا در قرآن آمده که " تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ" آیا ابولهب عموی پیامبر(ص) نبود؟ آیا در واقعه انذار عشیره وقتی که آیه " وَ أَنْذِرْ عَشیرَتَکَ الْأَقْرَبین" ("و خویشانِ نزدیکت را هشدار ده ")(سوره شعراء، آیه 214) نازل شد پیامبر(ص) 40 نفر از خویشاوندان نزدیک خود را جمع نکردند و نفرمودند" کدام یک از شما مرا در این کار یاری میکند تا برادر، وصی و جانشین من در میان شما باشد؟» همه خاموش شدند و علی(ع) گفت: «ای رسول خدا! من هستم». پیغمبر(ص) فرمود: «این وصی و خلیفه من در میان شما است. سخن او را بشنوید و از او فرمان برید».". (شواهدالتنزیل، ج۱، ص۴۸۵ و ص 542).